Online Events & Livestreams

De evenementenbranche heeft het zwaar met de nieuwe anderhalve meter maatregelen. Daarom is het belangrijk dat de organisatoren van de evenementen innovatief blijven denken. Een van de veelvoorkomende innovaties is het houden van “online evenementen”.

Wat houdt het in?

In plaats van het fysiek uitnodigen van bezoekers, nodig je de bezoeker uit om online, live naar je evenement te kijken. Zo kun je veel meer mensen bereiken, die op dit moment niet op de locatie passen.

Omdat het digitaal volgen van meetings en lessen voor werk en school steeds meer ingeburgerd zijn in onze maatschappij wordt de vraag naar livestream events ook steeds groter. En het vergroot als organisator natuurlijk je kans om toch veel mensen te bereiken.

Hoe werkt het?

Een online evenement wil zeggen dat er tickets worden aangeboden voor het volgen van een livestream. Deze livestream wordt uitgezonden op een bepaalde tijd en datum, en is beveiligd zodat deze alleen kan worden gevolgd door een bezoeker met een toegangsbewijs. Wanneer er een ticket is gekocht, verkrijgt de koper toegang tot de livestream. Deze livestream kan op meerdere manieren worden toegepast, denk maar eens aan een presentatie, een optreden, of zelfs een goochelshow!