Laden Evenementen

5e Ellenthaler MusikantenFest

Het  XXL jubileumfeest van vorig jaar smaakt naar meer. Louter enthousiaste reacties maakt voor ons één ding duidelijk, komende editie gaan we weer knallen. Met trots presenteert het Ellenthaler MusikantenFest op 17 november 2024 dit MEGA programma:

13:00 uur – Zaal open
13:30 uur – Die Ellenthaler Musikanten
15:15 uur – Die Original Maaskapell
17:00 uur – SOUTHBRASS (IT)

Die Ellenthaler Musikanten – Ell (NL)

Wij Ellenthaler Musikanten hebben een gedreven voorliefde voor moderne, doch traditionele blaasmuziek. Dit vertaalt zich in een repertoire met nieuwe uitdagende composities uit o.a. Oostenrijk en het zuiden van Duitsland aangevuld met traditionele Egerländer, Böhmische en Mährische muziek. Inmiddels organiseert “D.E.M.” voor de 5e keer het Ellenthaler MusikantenFest, dat in het jubileumjaar 2023 een flinke upgrade heeft gehad……dat smaakt naar meer!

Die Original Maaskapelle – Wessem (NL)

De “Maaskapel”, opgericht in 1952, is in de laatste decennia uitgegroeid tot een waar begrip in Limburg en ver daarbuiten; getuige ook haar grote fanclub en trouwe volgers! Sinds 2023 staat de Maaskapel onder muzikale leiding van Frank Geerits, en profileert zich als echte “Stimmungskapelle.” Het repertoire strekt zich uit van Egerländer -, Böhmische – en Moravische muziek aangevuld met Oostenrijkse- en Oberkrainer muziek tot Limburgse liedjes, schlagers en Spaanse / Mexicaanse melodieën.  Dit alles in soms wisselende bezettingen, met zang en met solistische optredens.

SOUTHBRASS  – Süd-Tirol (IT)

Southbrass is in 2016 opgericht door 7 Südtiroler musikanten. Zelf zeggen ze er het volgende over:

“Uit pure liefde voor muziek hebben wij in 2016 de formatie SOUTHBRASS opgericht. Met de passie voor muziek die ons heeft samengebracht brengen we graag mensen bij samen. Onze muziek kent geen grenzen of kaders, maar wel gevoelige, pittige, levendige, vriendelijke en speelse facetten. Wij willen mensen op alle mogelijke manieren inspireren!

In 2018 wonnen we de “Grand Prix der Blasmusik” waar we het opnamen tegen groepen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Zuid-Tirol. Wat volgde was gewoon ongelooflijk: Optredens op Egerländer Open-Air, het Oktoberfest in München, Woodstock der Blasmusik en vele andere geweldige festivals. In 2019 hebben we onze eerste cd-productie ‘Lucky Life’ op de markt gebracht, onlangs opgevolgd door ons nieuwe album ‘Darum Blasmusik!’. Een samenwerking met HutterMusic met veel eigen- en uitsluitend nieuwe composities. “

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Voorverkoop - Ellenthaler Musikantenfest 2024
Zaal is geopend vanaf 13.00 uur. Incl. BTW & servicekosten.
20.00 per persoon