Laden Evenementen

Groene Zorg – De Young Professional Editie

Van grijze pakken naar hippe sneakers

Het klimaat en de zorg. Een bijzondere paradox. De Nederlandse zorgsector is verantwoordelijk voor 7% van de totale jaarlijkse Nederlandse CO2-uitstoot en draagt daarmee bij aan de klimaatcrisis. De directe en indirecte gevolgen van die klimaatcrisis gaan in toenemende mate drukken op onze gezondheidszorg.Van grijze pakken naar hippe sneakers

Deze gevolgen gaan ons als Generatie Y treffen en wij zijn de laatste die er iets tegen kunnen doen!

Groene Zorg is dus helemaal geen stoffig onderwerp voor grijze pakken, maar super actueel en belangrijk. Gelukkig is er wereldwijd een groeiende beweging van zorgorganisaties- en professionals die zich inzetten voor het verduurzamen van de zorg.

Ben jij een jong professionals (<35), werkzaam in de zorg en wil jij bijdragen aan de zorg van de toekomst? Wacht dan niet langer en koop je tickets!

Duurzame groet, Commissie ZorgSamenEvent – Lustrumeditie.

Programma:

13.30 uur – Inloop

14.00 uur – Keynote: Leen Zevenbergen – Once upon a future

Klimaatverandering, nieuwe technologieën en andere uitdagingen en kansen. De grote transities zijn onvermijdelijk. Hoe kies je zelf je koers in de veranderende wereld? Leen Zevenbergen is expert op het gebied van duurzaam ondernemerschap. Hij neemt ons tijdens zijn ‘inspiriment’ in hoog tempo mee in zijn praktijkverhalen met als doel om samen een betere en eerlijkere wereld te bouwen. Met elkaar, in volle afhankelijkheid.

> Kom meer over Leen te weten en lees zijn interview bij ‘Onze sprekers‘.

15.00 uur – Panel Green Deal Zorg

Aan de hand van een aantal groene stellingen gaat dagvoorzitter Leen met onze panellisten in gesprek over initiatieven, kansen, barrières, business modellen en meer. Het panel bestaat uit niemand minder dan Dennis Pot (Huisartsenpraktijk Hilversum Oost, 1e lijns zorgverlening), Niek Sperna-Weiland (Amsterdam UMC, 2e lijns zorgverlening), Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis, zorgverzekeraar) en Brigit van Soest-Segers (Vereniging Innovatieve Geneeskunde, farmaceutische industrie).

> Kom meer te weten over onze panellisten en lees hun blogs en interviews bij ‘Onze sprekers‘.

15.55 uur – Pitches van de Jonge Zorgdenktank en Groene Zorg Alliantie

Aan het eind van het plenaire programma bieden wij graag het podium aan de Jonge Zorgdenktank (JZDT) en de Groene Zorg Alliantie.

  • De Jonge Zorgdenktank is een netwerk voor en door young professionals werkzaam binnen de zorg. JZDT haar leden vertegenwoordigen tezamen alle domeinen van de Nederlandse gezondheidszorg. JDZT heeft als doel om haar leden in verbinding met elkaar te brengen om zo van elkaars werkzaamheden en perspectieven te kunnen leren evenals een netwerk op te bouwen.
  • De Groene Zorg Alliantie is hét platform voor groene zorgcommissies en Green Teams in Nederland. De aangesloten leden delen hier effectief updates of activiteiten en doen snel inspiratie op. De alliantie vormt een krachtige, uniforme stem over duurzame zorg richting overheden, bestuurders en andere zorgprofessionals. Sta jij na afloop van ons event te popelen om met groene zorg aan de slag te gaan, dan weet je waar je moet wezen!

16.00 uur – Pauze

16.15 uur – Workshops

Genoeg gehoord & geïnspireerd? Tijd om je hippe sneakers in beweging te brengen en zelf de slag te gaan! Kies bijvoorbeeld voor de workshop Lean & Green van Marieke Sijm of denk mee met het duurzaamheidsbeleid van VWS. Liever werken aan een concrete praktijkcasus. Dat kan! Twee green teams vragen naar de wisdom of the crowd. Kun jij hen helpen de volgende, groene stap te zetten? Kortom, met deze workshops ga jij het weekend in met een concrete eerste stap voor duurzame zorg!

Geef jij je hersenpan liever wat rust? Ga dan mee op de rondleiding door de Jaarbeurs en zie hoe hun masterplan voor de meest duurzame evenementenlocatie vorm krijgt. Alvast een voorproefje? Lees hier meer.

17.15 uur – Feestelijke afsluiting

Tijdens het event brengen we young professionals uit alle zorgsectoren bij elkaar met een gedeelde interesse in duurzaamheid. Blijf gezellig borrelen, deel je ervaringen en bouw je netwerk voor een groene zorgtoekomst.

18.15 uur – Early dinner [optioneel]

Geen zin in de avondspits? Je bent van harte uitgenodigd om na het event een hapje te blijven eten. Om verspilling te voorkomen vragen je hiervoor apart aan te melden tijdens de registratie. Meer informatie hierover volgt dan vanzelf, maar gewoon doen. Is gezellig!

Het ZorgSamen Event 2022 wordt mogelijk gemaakt door!

Kies voor duurzaam, kom met de trein!

In het kader van duurzaamheid vragen we jullie zo veel mogelijk met de trein naar het evenement te komen. Toch met de auto? Koop alvast je parkeerkaart hier.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar